U petak (22.12.2017. godine) u centru grada u Gračanici održan je novogodišnji Zimski bazar, koji je organizovala Općina Gračanica u saradnji sa BKC-om, nevladinim organizacijama, osnovnim i srednjim školama.
Ovogodišnji Zimski bazar je okupio više od 15 izlagača među kojima je bilo i Udruženje „Gračaničko keranje“ koje je prezentovalo ručne radove udruženja.
Članice Udruženja „Gračaničko keranje“ su također pripremale tople i hladne napitke za posjetioce bazara kao i tradicionalnu poslasticu – ćeteniju.

U večernjim satima Zimskog bazara organizovana je Noć ćetenije koja je okupila 6 ekipa, koje su se takmičile u pravljenju ćetenije iz sljedećih udruženja: Udruženje „Izvor“ Škahovica, UŽ Pribava, Udruženje „Bosna art“ Stjepan Polje, UŽ „Behar“ Škahovica, Udruženje „Gradina“ Soko i Udruženje „Gračaničko keranje“.
Najboljom ćetenijom je proglašena ćetenija koju su napravile članice Udruženja „Bosna art“ iz Stjepan Polja, dok su drugo mjesto zauzele članice Udruženja „Izvor“ Škahovica, a treće mjesto je pripalo članicama Udruženja „Gradina“ Soko.

Galerija fotografija